top of page

LINKS

knas-logo.jpg

De Koninklijke Nederlandse Algemene Schermbond bestaat als 'vereniging van verenigingen' uit  72 verenigingen*, met in totaal 2531 aangesloten schermers*.
De KNAS is op 1 februari 1908 opgericht als N.A.S.: Nederlandsche Amateur Schermbond en bestaat nu dus 115 jaar. Daarmee behoort de Nederlandse Schermbond tot de oudste bonden van de wereld. In 1923 werd de NAS het predikaat 'koninklijk' verleend.

KNAS

749-7495723_fie-logo-international-fencing-federation-png-cable-transparent.png

De Internationale Schermfederatie (FIE) is door het Internationaal Olympisch Comité (IOC) erkend als het wereldbestuur van de schermsport. De FIE is er trots op sinds 1896 een Olympische sport te zijn en 155 aangesloten federaties over de hele wereld te hebben. In 2013 vierde de FIE haar 100-jarig bestaan. De FIE stelt de regels vast volgens welke internationale wedstrijden moeten worden georganiseerd en houdt toezicht op de uitvoering ervan.

FIE

Logo-NOCNSF.jpg

De kracht van sport. Het is ongrijpbaar, als een stukje magie. Het is verbindend, uitdagend en vertrouwd. Een vlammetje dat passies kan aanwakkeren. Iets dat onder de juiste omstandigheden, kan bloeien voor íedereen. In ons land kan het. Hier zijn de mogelijkheden en kansen.  Samen creëren we plekken die voelen als thuis. Wij bouwen aan een fundament dat heel Nederland plezier laat beleven aan sport en sportief bewegen. Wij, als vereniging van bonden. Wij, als sector. Met elkaar gaan we op weg naar dagelijks sportplezier voor iedereen.

NOC*NSF

Links: Recensie
bottom of page